Lead infrastructure & operations engineer

Functieomschrijving

Wil je werken bij één van de meest succesvolle IT-bedrijven van Nederland en Noord-Europa? Waarbij je, afhankelijk van jouw rol, bijdraagt aan de uitvoering van grote en innovatieve IT-projecten met een maatschappelijk belang? Doe je dit graag in een omgeving waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat?

Netcompany is één van de meest succesvolle IT-bedrijven in Noord-Europa met, naast Nederland, kantoren in Denemarken, Noorwegen, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Vietnam. Wereldwijd zijn voor Netcompany meer dan 2000 van de meest bekwame IT-consultants en -ontwikkelaars werkzaam en we zijn blijvend op zoek naar gemotiveerde collega’s om onze teams te versterken. Onze informele cultuur kenmerkt zich door betrokkenheid, flexibiliteit en samenwerking met zowel collega’s als klanten.

Ons Centre of Excellence biedt handvatten voor het stimuleren van interne kennisontwikkeling en -deling en biedt jou als medewerker de kans je verder te ontwikkelen. Er is binnen Netcompany een breed scala aan verschillende kennisgroepen beschikbaar welke onder andere specifieke technologieën, projectbeheer en methodologie bevat.

Voor Netcompany Nederland (in Delft) zijn we op zoek naar een lead infrastructure & operations engineer.

Als lead infrastructure & operations engineer ben je onderdeel van het team service & operations. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het inrichten, monitoren en onderhouden van de hosting van klantsystemen. Dit doe je door gebruik te maken van de nieuwste tools en technieken. Je hebt een sterke focus op automatisering en bent dan ook constant op zoek naar het optimaliseren van taken en processen. Je weet je team te coachen en motiveren en je kunt met jouw kennis en ervaring de werkwijze, processen en planning van het team mede vormgeven. Onderdeel van deze rol is dat je meedraait in bereikbaarheidsdiensten.

Over jou
Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond en hebt minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je beschikt over goede sociale vaardigheden (Nederlands en Engels) en hebt een professionele werkhouding en voorkomen. Klant- en servicegerichtheid zijn voor jou vanzelfsprekend, waarbij je meedenkt met gebruikers. Je bent goed in het in balans houden van kwaliteit, snelheid en resultaat en houdt rekening met privacy- en security-zaken.

Je hebt ruime ervaring in en kennis van het inrichten en hosten van productie-omgevingen zowel in datacenters als virtueel (in de cloud). Je hebt ook ervaring met het uitrollen van ontwikkelde software en het (geautomatiseerd) monitoren van draaiende systemen.

Je werkt graag in teamverband, waarbij je openstaat voor de mening van anderen maar ook de ruimte neemt om jouw mening en expertise in te brengen. Verder beschik je over analytisch vermogen, heb je doorzettingsvermogen en ben je nauwkeurig, stressbestendig en geduldig. Je wilt verantwoordelijkheid nemen voor de IT-ondersteuning en streeft daarbij proactief naar verbetering.

Wat ga je bij ons doen?
• Inrichten, beheren, onderhouden en monitoren van operationele klant-omgevingen, zowel virtueel (in de cloud) als fysiek (in datacenters);
• Ondersteunen van (nieuwbouw)projecten en acquisitie;
• Inrichtingen OTAP-straten;
• Automatiseren van werkzaamheden en processen met onder andere tools als Chef;
• Coachen en begeleiden van junioren;
• In samenwerking met de Operations Manager zorgen dat de gestelde (afdelings-)doelen worden behaald.

Kennis van en/of ervaring met:
• Hosting en operations;
• Microsoft cloud (Azure) en/of andere cloud-omgevingen;
• Inrichtings- en monitorings-tools zoals Chef, Icinga en NewRelic;
• ITIL best practises;
• Agile management en het Scrum framework.

Aanvullende informatie
Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan via HR.NL@netcompany.com of 015-3030130 contact met ons op.

Work place
Netherlands
Apply for vacancy

Share