Lead infrastructure & operations engineer

Functieomschrijving

Wil je werken bij één van de meest succesvolle IT-bedrijven van Nederland en Noord-Europa? Waarbij je, afhankelijk van jouw rol, bijdraagt aan de uitvoering van grote en innovatieve IT-projecten met een maatschappelijk belang? Doe je dit graag in een omgeving waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat? Solliciteer dan nu bij Netcompany!

Wat ga je bij ons doen?
Als lead infrastructure & operations engineer ben je onderdeel van het team service & operations. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het inrichten, monitoren en onderhouden van de hosting van klantsystemen. Dit doe je door gebruik te maken van de nieuwste tools en technieken. Je hebt een sterke focus op automatisering en bent dan ook constant op zoek naar het optimaliseren van taken en processen. Je weet je team te coachen en motiveren en je kunt met jouw kennis en ervaring de werkwijze, processen en planning van het team mede vormgeven. Onderdeel van deze rol is dat je meedraait in bereikbaarheidsdiensten.
Dit zullen onder anderen jouw werkzaamheden zijn;

 • Inrichten, beheren/onderhouden en monitoren van operationele klant-omgevingen, zowel virtueel (in de cloud) als fysiek;
 • Ondersteunen van (nieuwbouw)projecten;
 • Inrichten van OTAP-straten;
 • Automatiseren van werkzaamheden en processen met onder andere tools als Chef en Icinga.


Pre, kennis van en/of ervaring met:

 • Hosting en operations;
 • Microsoft cloud (Azure) en/of andere cloud-omgevingen;
 • Powershell;
 • Inrichtings- en monitorings-tools zoals Chef, Icinga en NewRelic;
 • ITIL best practices;
 • Agile management en het Scrum framework.


Over jou
Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond en hebt minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je beschikt over goede sociale vaardigheden (Nederlands en Engels) en hebt een professionele werkhouding en voorkomen. Klant- en servicegerichtheid zijn voor jou vanzelfsprekend, waarbij je meedenkt met gebruikers. Je bent goed in het in balans houden van kwaliteit, snelheid en resultaat en houdt rekening met privacy- en security-zaken.

Je hebt ruime ervaring in en kennis van het inrichten en hosten van productie-omgevingen zowel in datacenters als virtueel (in de cloud). Je hebt ook ervaring met het uitrollen van ontwikkelde software en het (geautomatiseerd) monitoren van draaiende systemen.

Je werkt graag in teamverband, waarbij je openstaat voor de mening van anderen maar ook de ruimte neemt om jouw mening en expertise in te brengen. Verder beschik je over analytisch vermogen, heb je doorzettingsvermogen en ben je nauwkeurig, stressbestendig en geduldig. Je wilt verantwoordelijkheid nemen voor de IT-ondersteuning en streeft daarbij proactief naar verbetering.


Interesse of meer weten?
Heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan nu! Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan via HR.NL@netcompany.com of 06-11216201 contact met ons op.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het liefst ontmoeten we je natuurlijk persoonlijk, maar de komende tijd vinden onze sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk digitaal plaats. Wil je graag een persoonlijk gesprek? Wij proberen dit voor je te faciliteren en houden dan uiteraard rekening met de op dat moment geldende richtlijnen. 

Wij bieden

 • Een open en informele sfeer in een internationale setting;
 • Netcompany Academy met allerlei ontwikkelmogelijkheden toegespitst op jouw specifieke rol en behoeftes;
 • Leuke sociale activiteiten zoals een Boardgame Night, Summer Night Party of sportdag;
 • Een prachtig kantoor in hartje Delft;
 • Dagelijks verzorgde lunch;
 • En niet te vergeten: slimme collega’s waarmee je aan de gaafste IT-projecten, met maatschappelijk belang, gaat werken.
   

Over Netcompany
Netcompany is opgericht in 2000 en inmiddels één van de meest succesvolle IT-bedrijven in Noord-Europa met, naast Nederland, kantoren in Denemarken, Noorwegen, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Vietnam. Wereldwijd zijn voor Netcompany meer dan 2500 van de meest bekwame IT-consultants en -developers werkzaam en we zijn altijd op zoek naar gemotiveerde collega’s om onze teams te versterken. Onze informele cultuur kenmerkt zich door betrokkenheid, flexibiliteit en samenwerking met zowel collega’s als klanten.

Ons Centre of Excellence stimuleert interne kennisontwikkeling en -deling en biedt jou als medewerker de kans je verder te ontwikkelen. Er zijn binnen Netcompany verschillende kennisgroepen actief die zich onder andere bezighouden met specifieke technologieën, projectbeheer en methodologie.

Arbejdssted
Netherlands
Søg stillingen

Del